Haaruitval na de zwangerschap

De periode vlak na je bevalling is op z’n minst turbulent te noemen. Je leert je kindje kennen, ziet je lichaam met de dag veranderen, kampt met slaapgebrek en dat alles terwijl je hormoonbalans nog herstelt van je zwangerschap. Waar je in deze tijd niet op zit te wachten – maar wat voor veel vrouwen helaas wel de realiteit is – is haaruitval.

Voor sommige vrouwen is het haaruitval na de zwangerschap heel extreem, voor de ander valt het mee. Toch verlies je als jonge moeder gemiddeld 30% van je haar gedurende de drie tot zes maanden na je bevalling. Onvermijdelijk helaas, maar er zijn gelukkig manieren om je haar de voeding en aandacht te geven die het nodig heeft om toch te blijven genieten van dat volle en frisse gevoel van voor en tijdens je zwangerschap.

Hoe Ontstaat Haaruitval Na De Zwangerschap?

Haaruitval na de zwangerschap is vaak het gevolg van een verandering in je hormoonspiegel. Tijdens je zwangerschap – en doorgaans ook nog kort erna – heb je vaak een volle bos glanzend haar dankzij het hoge oestrogeengehalte in je lichaam. De haren die je normaalgesproken dagelijks zou verliezen, blijven nu langer zitten.

Na je bevalling neemt het oestrogeengehalte in je lichaam flink af en komt je hormoonspiegel langzaam weer in balans. Deze plotselinge verandering zorgt er dan ook niet alleen voor dat je de normale dagelijkse hoeveelheid haar verliest, maar ook de haren die extra lang bleven zitten tijdens je zwangerschap. Je haar voelt en oogt dus ineens een stuk minder fit en vol.

Hoe Lang Houd Je Last Van Haaruitval Na De Zwangerschap?

De haaruitval na je zwangerschap begint doorgaans vier maanden na de bevalling. Hoe lang het vervolgens duurt voordat de haaruitval stopt, verschilt per vrouw. Haaruitval na je zwangerschap heeft namelijk te maken met je hormonen die weer in balans moeten komen. De duur van je haaruitval hangt dan ook samen met de tijd die je lichaam erover doet om de hormoonhuishouding weer op orde te krijgen.

Het positieve nieuws is echter dat er wel degelijk een einde aan de haaruitval komt. Het is echter geen garantie dat je weer de volle bos haar krijgt die je misschien voor je zwangerschap altijd had. Het is dan ook belangrijk om je haar zo gezond mogelijk te houden gedurende de periode na je bevalling.

Wat Kun Je Doen Tegen Haaruitval?

Helaas bestaat er geen wondermiddel tegen haaruitval na je zwangerschap. Er zijn echter wel producten die je haar in ieder geval gezond houden en ervoor zorgen dat de haren die niet uitvallen er dikker en glanzender uitzien. Kortom, de periode van haarverlies hoeft zeker niet te betekenen dat je haar er futloos uitziet. Integendeel!

Na de bevalling is het belangrijk om je haar te behandelen met goede shampoo en geschikte producten die speciaal voor deze fase zijn ontwikkeld. De vitamines in deze producten zorgen ervoor dat je haar dikker aanvoelt en meer volume krijgt. Hiermee houd je dat fijne gevoel van een volle bos haar zoveel mogelijk vast.

Daarom Is De MomBox Ontwikkeld!

Speciaal voor jonge moeders die last hebben van haaruitval na de zwangerschap is de MomBox ontwikkeld. Met de producten uit de box geef je je haar een boost en houd je het sterk, glanzend en vol volume. Juist wanneer je dit het meest nodig hebt.

De MomBox bevat 5 heerlijke producten:

  • Refit Shampoo
  • Healing Mask
  • Untangle Spray
  • Ultra Booster
  • Baby Shampoo

Alle producten op een rij

Stap 1

Refit Shampoo

Milde shampoo met proteïne complex en arganolie.

Stap 2

Healing Mask

Intensieve haarkuur die het haar voedt en beschermt.

Stap 3

Untangle Spray

Verzorgende spray voor zijdezacht en glanzend haar.

Stap 4

Ultra Booster

Een unieke booster die zorgt voor frisheid, textuur en volume.

Bestel jouw MomBox online

Gun jij jezelf een verwenmoment en wil je de volle bos haren van voor je zwangerschap weer terug? Bestel dan jouw MomBox via onze webshop. Of geef de box cadeau aan iemand in je omgeving die een boost kan gebruiken! Dankzij de speciale formule van deze vijf producten verwen je jezelf en je haar met een stijlvolle en gezonde coupe als resultaat.

Zo gebruik je de MomBox bij haaruitzval na je zwangerschap

In deze video leggen we je precies uit hoe je de producten uit de MomBox gebruikt voor het beste resultaat.